diumenge, 24 de maig del 2009

10 anys del web de la Colla. A la Xarxa des de març de 1999

El passat mes de març de 2009 va fer 10 anys que la Colla Muntanyenca va obrir la seua finestra a Internet, a la Xarxa global. Des d'aquesta finestra la Colla ha fet partìcip a la gent de les seues activitats, tant de muntanyisme com de defensa del nostre entorn natural i mediambiental. Molta gent ha conegut El Campello i les muntanyes del sub del País Valencià a través del web de la Colla, ja que els primers anys era el principal referent quan algú cercava informació sobre el nostre poble o les muntanyes de les nostres comarques. Deprés la xarxa ha anat massificant-se, i ahores d'ara millers de pàgines ens ofereixen informació sobre les nostres valls i muntanyes, així com de rutes per recòrrer-les. Als pocs dies d'estar en Internet, aquest article de premsa anunciava el web com "Zona verda en Internet"

En maig de l'any 2000, el web de la Colla va rebre el Premi Tabarca al millor web d'Oci i Turisme, atorgat per la Universitat d'Alacant. Va ser un reconeixement a la voluntat divulgadora del nostre web sobre el nostre entorn natural i les seues rutes, en un moment en que es començava a utilitzar internet com a recurs per a donar a conèixer, i per a defensar, el notre terriori. En certa manera vam ser uns pioners en aquest camp.

Hem de reconèixer que no ha evolucionat tecnològicament molt el nostre web, essent encara un web tradicional però amb un contigut cada cop més ample. Aquí ha estat la vertadera evolució del nostre web, el seu contingut amb cada cop més informació sobre rutes que ens acosten a llocs interessants del nostre territori. Llocs documentats amb imatges fruit de les nombroses caminades per les nostres vall i muntanyes. Imatges que hem volgut que no siguen més que una bonica fotografia, per la qual cosa les acompanyem amb texts superposats que ens indiquen sempre el que estem veent.

Eixes panoràmiques documentades des dels cims de les notres muntanyes són les que ens permeten fer un viatge virtual des del nostre web, navegant a través d'elles. Però, com ja vam dir el març de 1999, possats a "navegar" nosaltres preferim "caminar", encara que siga per un entorn "virtual" com el que presenta el web de la Colla, el qual només preté ser un referent que motive a trepitjat la nostar terra per conèixer-la de veritat.

Encara que ara la Xarxa està plagada de rutes i imatges del nostre territori, no volem deixar de mantindre oberta la nostra "finestra" al mon, el nostre web, amb el toc que ens caracteritza, per a que sempre ens trobeu ahí, a la xarxa .... i a la muntanya.

¡¡ Salut i bon sender !!

Presentació del web de la Colla http://www.colla.cat/colpres.html